Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenter

 Foreldre, oppdragelse, samliv / 27071 Sett antall ganger

Circle of security er en metode for å lære foreldre å bedre forstå barnets behov. Det viser seg nemlig at barn helt automatisk søker både trygghet i sine foreldre (bruker foreldre som trygg base), og har en naturlig trang til å utforske omgivelsene (dvs. beveger seg bort i fra den trygge basen). Imidlertid kan barn bevege seg raskt ifra å søke trygghet til å utforske, og dette kan av foreldre oppleves som "masete".

 

Det er derfor viktig å lære seg å forstå hvor barnet er i trygghetssirkelen, slik at man som forelder gir barnet den tryggheten og støtten som det har behov for. Her ser du en video med hva trygghetssirkelen dreier seg om, og hvor god hjelp denne kan være når man er usikker i foreldrerollen - og på hva barnet trenger.

 

Jo mer utrygg din egen barndom har vært, jo viktigere er det at du som forelder lærer å lese hvor barnet ditt er på trygghetssirkelen. Da kan du gi dine barn det som du selv føler at du manglet - en god og trygg tilknytning! Spør helsesøster eller andre i hjelpeapparatet om de kan gi deg veiledning: Det kommer du ikke til angre på.

Relaterte videoer


 

Nyheter om psykisk helse

Elevenes psykiske helse i skolen


Undertittel: utdanning til å mestre egne liv
Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Hva forstår vi med psykisk helse i et utdanningsperspektiv og hva hemmer…

Smertepsykologi


Boken omtales av forlaget på følgende måte.
Hvordan kan man forstå og håndtere smerte ut ifra et psykologisk perspektiv? Forfatterne tar for seg grunnlaget…

I møtet mellom hjelper og pasient er det en enorm maktubalanse

Å være pasient i en situasjon hvor andre mennesker har helt og holdent all makt til å ta beslutninger som kan få avgjørende betydning for livet ditt, den maktubalansen…

Anorektisk. Noe så sjelden som en bestselger om spiseforstyrrelse

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både…

Anorektisk


Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Skrevet over tre år, gjennom en langsom…